PRE-EMINENCE'S KENNEL

BREEDING  SINCE 1985

VÅR HISTORIA

Välkommen till min hemsida. Jag heter Anette Edlander och bor med mina tvillingbarn i Kungsbacka.

Jag har haft hund i hela mitt liv. Som riktigt liten hade vi Newfounlandshund, senare blev det korthårig standardtax och Welsh Terrier som kom från min faster Asphyddans kennel. Min dröm var en Irländsk Varghund eller en Dobermann, men det fick jag aldrig. 1977, 16 år gammal började jag mina sökningar efter en Irländsk Varghund och 1978 blev min dröm verklighet, äntligen, Godinis Baldwin My Boss blev min första. 1981 kom min andra Godinis Dobbin My Lad, efter honom tog jag en parningsvalp Godinis Eileen My Lady som blev starten på min Irländska Varghundsuppfödning. 

1983 kom min första Strävhåriga Dvärgtax, Bazzets Tips och med henne startade jag min uppfödning av tax. Irländsk Varghund och Strävhårig Dvärgtax var mina startraser som uppfödare.

Under åren har jag också haft andra raser såsom Schäfer, Jack Russell, Irländsk Terrier och Riesenschnauzer och även en liten blandraskille som for illa och hamnade hos mig, men ingen uppfödning av dessa raser.

1995 blev jag en FCI auktoriserad Exteriördomare och började då med mina grundraser samtliga Taxar och Irländsk Varghund, idag dömer jag ur dom flesta grupper dock ingen ur grupp 7 ännu.


1997 var jag i Holland och dömde en Irländsk Varghundsspecial då kom jag i kontakt med Podengo Portuguese Cerdoso Medio för första gången. Hans namn var Tomhilo Do Vale Do Poco, en härlig hund med fantastiskt temperament och dessutom snygg och välbyggd. Då bestämde jag mig att en dag skulle jag ha Podengo, kanske när jag inte orkade föda upp IV mer. 

Jag beställde senare en valp, jag fick vänta nästan 5 år på rätt hund och äntligen så blev det en passande tik till mig. Fabiene vd Kleiheuvel en underbar tik med fantastiskt temperament f 2004. 2007 föddes den första Podengo Portuguese kullen i Sverige här på kennel Pre-Eminence´s. Där stannade Pre-Eminence´s Exotico Esmeralda hos oss. Tyvärr är rasen mycket ovanlig utanför sitt hemland och inte så lätt att finna lämpliga avelshundar, Det blev många resor och parningar och tomma tikar. Nu har vi fått turen att få lite mer valpar och vi hoppas på en bra fortsättning. I en sådan här liten ras så krävs det att man kan samarbeta för rasens framtid och bästa.


2019 fick jag möjlighet att låna in en fantastisk Långhårig Dvärgtaxtik för en kull Minitiger´s Olivia Okey, där föddes min första länghåriga dvärgtaxkull och enda tiken stannade hos oss Pre-Eminence´s Until Umbra.  En superhärlig hund, ett helt annat temperament än strävhåren känns nästan som en annan ras.

Mitt liv består mest av hundar och att döma olika utställningar runt om i världen var och varannan helg, vilket jag verkligen älskar, då blir det tyvärr lite mindre utställningar när jag väl är ledig.

Utöver hunderiet så reser jag mycket, jag älskar att se nya platser och kulturer sen är tiden slut.

_________________________ ,, _________________________

Kontakt

Email: Anettecv@Hotmail.com

Hanhals i Kungsbacka

Telefon: 0701482526

Pre-Eminence's

© Copyright. All Rights Reserved.

Anette Edlander

OMBUD AGRIA DJURFÖRSÄKRINGAR

UPPFÖDARE

DOMARE